Akce

Netradiční přípravy čaje a bylin

Naposledy upraveno: 11.4.2017, upravil Králová Ludmila

Netradiční přípravě čajů a bylin se věnovala další přednáška z cyklu Setkání s odborníkem v Městské knihovně Žatec v pondělí 10. 4. 2017. Návštěvníkům žatecké knihovny o ní přijel pohovořit již dobře známý Ing. Zdeněk Nepustil, školitel a certifikovaný komisař CBA, který se profesionálně zabývá prezentací čajů a bylin, jejich importem a prodejem a specializuje se na zážitkové degustace čajů a bylin, čajové obřady, semináře a workshopy. Čaj je tradičně nápoj k osvěžení či zahnání žízně, dá se však využít i při zhotovování různých koktejlů, zdravých nápojů či drinků, ale také při vaření a pečení. Návštěvníci přednášky mohli nejprve ochutnat a porovnat výluh zeleného čaje za tepla a za studena, dále mohli okusit například sušenky a čokoládu se zeleným čajem, výbornou pomazánku s moringou olejodárnou nebo lektorem přímo na místě vyrobené čerstvé koktejly a nápoje s použitím různých druhů ovoce a zeleniny, ale třeba i moruše, Bitter-Melon Tea a překvapivě také s přidáním běžné byliny bršlice kozí nohy.